Burn-out Preventie & Herstel

Grip op verzuim biedt verschillende vormen van coaching aan zoals; inloopcoaching, individuele coaching, loopbaancoaching en burn-out coaching. Op deze manier werken we zowel preventief als herstellend. Alle coach gesprekken kunnen plaats vinden op de werk locatie, in de natuur of in de praktijk van de coach.

Het begint met een kop koffie

Werkgevers hebben de wettelijke plicht om psychosociale klachten bij medewerkers te beperken. Inloopcoaching via Grip op Verzuim helpt werkgevers hier invulling aan te geven. De inloopcoach geeft persoonlijke aandacht aan de individuele medewerker. Aandacht voor iets dat begint als zorg of vraag en niet hoeft uit te monden in een probleem of zelfs een conflict. Op vaste momenten is de inloopcoach beschikbaar. De voordelen van een inloopcoach zijn legio. Een inloopcoach is laagdrempelig, biedt een luisterend oog en heeft een actieve rol bij verzuim preventie.

Voorkomen is beter dan genezen

De beste manier om verzuim te voorkomen is het faciliteren van groei en ontwikkeling. Individuele coaching helpt de medewerker in beweging te blijven en zich te ontwikkelen. Gemotiveerde medewerkers zijn gelukkiger, enthousiaster en productiever. Individuele coaching richt zich vooral op persoonlijke vraagstukken zoals work-life balance.

Loopbaancoaching

Medewerkers met talent wil je graag behouden voor jouw organisatie. Als de medewerker uitgeleerd is in zijn rol en wel graag een stap wil maken, zonder te weten waarnaartoe, biedt loopbaancoaching de oplossing. Samen met de medewerker worden de mogelijk heden onderzocht die passen bij zowel de medewerker als de organisatie. In het loopbaancoach traject zal de medewerker actief worden begeleid naar de volgende stap in zijn carrière. Tijdens het loopbaan traject wordt er een gericht plan van aanpak geschreven. De direct leidinggevende wordt betrokken bij de ontwikkeling van de medewerker en de borging in de organisatie.

Burn-out coaching

Mocht er toch sprake zijn van een burn-out biedt Grip op Verzuim de mogelijkheid om met gerichte coach traject de medewerker te ondersteunen. Duurzaam herstel en een volledige terugkeer naar het werk staat bij ons hoog in het vaandel.

Preventicons

Door de inzet van Preventicons houden we de vinger aan de pols. Het welbevinden en geluk van de medewerkers wordt gemonitord en waar nodig worden hulptrajecten ingezet. Preventicons biedt jou als werkgever een duidelijk beeld van de gemoedstoestand van je medewerkers.